Evde Gelin Pastası Tarifi - Gelin Pastası Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Evde Gelin Pastası Tarifi - Gelin Pastası Nasıl Yapılır?

Gelin Pastası Tarifi - Gelin Pastası Nasıl Olur?

Bugün sizlere evde gelin pastası tarifini tüm detayları ile vereceğiz. Gelin pastası az malzemeli yapmak istiyorsanız eğer vermiş olduğumuz tarifte bulunan malzemelerin miktarlarını ölçülü bir şekilde azaltıp yapabilirsiniz. Sizlere vermiş olduğumuz gelin pastası 4 kişiliktir.


Gelin Pastası Malzemeleri:

  • 4 tane yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,


Gelin Pastası Keki ıslatmak için:

  • 2 su bardağı soğuk süt,
  • 2 yemek kaşığı şeker,


Gelin Pastası Muhallebi için:

  • 1 litre süt,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket krem şanti,


Üzeri İçin:

  • Hindistan Cevizi,
  • Fındık,
  • Ceviz,


Gelin Pastası Yapımı:

  1. Gelin pastası tarifine başlamak için öncelikle yumurta ve şekeri mikser veya tel çırpıcı yardımı ile iyice dışına taşırmadan yavaş yavaş çırpalım,
  2. Hemen ardından üzerine vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştırmaya devam edelim,
  3. Fırın tepsisini yağlayıp kek hamurunu içerisine aktaralım ve 170 derecelik fırında 15 dakika boyunca pişirelim (ara ara kontrol edin),
  4. Fırından çıkan keki soğumaya bırakarak başka bir karıştırma kabına süt ve şekeri iyice karıştıralım ve kekin üzerine dökelim,
  5. Orta büyüklükte bir tencerenin içerisinde muhallebiyi hazırlamak için krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştıralım,
  6. Koyulaşan muhallebiyi soğumaya bırakalım.,
  7. Soğuyan muhallebinin üzerine toz Krem şantiyi ekleyip tel çırpıcı veya mikser yardımı ile güzelce karıştıralım,
  8. Kekin üzerine güzelce yaydıktan sonra buz dolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis edin,


Gelin Pastası Sunumları:

Gelin pastası sunumu yapılırken genelde kare dilimler tercih edilir. Dilimlerin üzerinde muhallebi vardır onun üzerinde de süslemeler bulunmaktadır. Genel olarak üzerine ceviz, fındık ve hindistan cevizi gibi malzemeler ile süsleme yapılır. Buna ek olarak çikolata sosu ve çilek de kullanımı görülmektedir. Sade çikolata sosu ve çikolata rendesi de görülmektir. Bu kişinin zevkine bağlı bir durumdur. Ve bunun gibi bir çok sunum şekline sahiptir.


Gelin Pastası Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Gelin pastası kendi halinde de çok lezzetli bir tatlıdır. Fakat pastayı daha canlı ve dikkat çekici yapmak istiyorsanız kekin içerisine ıspanak ekleyerek ıspanaklı gelin pastası elde edebilirsiniz. Dikkat çekenlerden bir tanesi de çikolatalı gelin pastasıdır. İçerisine kakao ve çikolata ekleyerek çikolatalı gelin pastası elde edebilirsiniz. Bunlara ek olarak içerisine çeşitli kuru yemişler de ekleyerek tatlınizi daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.


Gelin Pastası Çeşitleri:

Gelin pastası çeşitlerinden çok fazla tercih edilen 4 gelin pastası çeşitlerinden 2'si sırası ile gelin pastası cevizli ve gelin pastası çikolatalı yapanların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bunların yanında en çok tercih edilen çeşit ise gelin pastası çilekli ve çikolata soslu gelin pastası en çok tercih edilen çeşitlerinden bazılarıdır.


Gelin Pastası Kaç Kalori?

Gelin pastası kalori bakımından oldukça ağır bit pasta olduğundan dolayı 100 gram gelin pastasının içerisinde yaklaşık olarak 368 kcal kaloridir. Gelin pastası besin değeri veya içerisindekilere baktığımız zaman içinde karbonhidrat , kolesterol, A vitamini ve kalsiyum bakımından oldukça zengindir.


Gelin Pastası Faydaları Nelerdir?

Gelin pastası çok şekerli bir tatlıdır. Bu yüzünden kalori bakımından yüksektir, kalori bakımından yüksek olan bazı tatlı, pasta ve yiyecekler pekte sağlıklı sayılmaz ve sık sık tüketilebilecek yiyecekler değildir. Gelin pastası da çok sık ve fazla tüketilebilecek bir yiyecek değildir ve fazlası vücuda zarar verebilir. Gelin pastası size belirli bir süre enerji verir.


Gelin Pastası Püf Noktaları?

İlk olarak dikkat etmeniz gereken nokta yumurta ve şeker çırpılırken karışımın krema kıvamına gelmesine ve 2 katına çıkmasına dikkat etmeniz gerekmektir. Kullandığınız malzemeler oda sıcaklığında olursa tarif daha lezzetli olacaktır. Kek pişerken ise fırının kapağını açmamaya özen göstermelisiniz aksi takdirde kek hamuru sönebilir ve bir daha kabarmaz. Sut ve şeker karışımı dökerken mutlaka ve mutlaka kek soğuk olmadır. Son olarak da pastanızı tamamladıktan sonra buz dolabında dinlendirseniz pastanız daha lezzetli olacaktır.