Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi - Su Böreği Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi - Su Böreği Nasıl Yapılır?

Su Böreği Tarifi - Su Böreği Nasıl Yapılır?  

Su Böreği Malzemeleri:

  • 6 tane böreklik yufka


Su Böreği İç sosu için;

  • İki tane yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ


Su Böreği İç harcı için;

  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz


Su Böreği Üzeri için;

  • Bir tane yumurta
  • Susam


Su Böreği Yapımı:

  1. Tarife başlamak için öncelikle hiç sosu olan su süt yumurta ve sıvıyağı bir kabın içerisinde çırpalım.
  2. Daha sonra iç harcı hazırlamak için rendelenmiş kaşar peynirini ve beyaz peynirini karıştıralım ve biraz da maydanoz doğrayalım.
  3. Yağlanmış fırın tepsisine bir yufkayı serelim üzerine hiç sos sürelim ardından diğer iki yufkayı birkaç parçaya bölüp sosa batırıp tepsiye yayalım.
  4. İç harcın yarısını serpiştirelim diğer 2 yufkaya da birkaç parçaya bölelim sosa batırıp tepsiye yayalım kalan iç harcı serpiştirelim.
  5. En son kalan bir yufkayı tüm şekilde tepsinin üzerine kapatalım yumurtayı çırpıp sürelim susam serpiştirin ve üzerini kızarana kadar 200 derece fırında pişirdikten sonra servis edelim.


Su Böreği Sunumları:

Su böreğini sunum yaparken böreğinizi güzelce dilimledikten sonra tabak seçimine dikkat ederek göze hitap edecek şekilde tabağa yerleştirip üzerine süsleyerek servis edebilirsiniz.


Su Böreği Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Su böreğini hem daha kolay hem de daha pratik yapmak için tavada su böreğini de deneyebilirsiniz herhangi bir sebepten dolayı fırın kullanamayanlar için alternatif olabilecek bu böreğin lezzeti de hoşunuza gidecektir hem de sofranıza farklılık katılacaktır.

Su Böreği Kaç Kalori?

100 su böreği kalori bakımından yaklaşık olarak 263 kaloridir.


Su Böreği Faydaları Nelerdir?

Faydası insan vücut ihtiyaçlarını karşılar zararları faydalarından oldukça fazladır yapılışında kullanılan malzemeler insan sağlığı için ciddi oranda etkilemektedir. Eklenen malzemeler de margarin yağ şeker gibi ürünler tüketildiği için kalp sağlığı diğer fonksiyon organlara zarar verebilir tabii ki hemen olmaz zamanla yaşanacak bir durum. Bu nedenle rahatsızlık meydana gelebilir.

Su Böreği Püf Noktaları?

Su böreğinin önemli püf noktalarından bir tanesi hazır yufkadan hazırlanan kolay su böreği akşamdan yapıp üzerine streç film ile sararak buzdolabına koyarak ertesi gün de pişirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken diğer nokta böreği Nizip pişirmeden önce dilimleyip daha sonra fırına sürebilirsiniz bu şekilde daha pratik olacaktır. Dikkat etmeniz gereken diğer nokta böbreğimiz için sosu bol kullanarak Daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken diğer nokta iç harcını dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Son olarak sosuna su yerine soda koyarak böreğin izin daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.