Kaşarlı Patates Mücver Tarifi - Kaşarlı Patates Mücver Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Kaşarlı Patates Mücver Tarifi - Kaşarlı Patates Mücver Nasıl Yapılır?

Kaşarlı Patates Mücver Tarifi - Kaşarlı Patates Mücver Nasıl Yapılır?  

Kaşarlı Patates Mücver Malzemeleri:

  • 4 tane patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un


Kaşarlı Patates Mücver Baharatları:

  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için:
  • Sıvı yağ


Kaşarlı Patates Mücver Yapımı:

  1. Kaşarlı patatesli mücver tarifine başlamak için öncelikle patatesleri güzelce soyduktan sonra rendenin kalın tarafı ile kararmamasını dikkat ederek rendeleyelim.
  2. Tarifini devamı için kaşar peyniri, unu ve yumurtayı rendelenmiş patateslere ilave edelim.
  3. Tuzunu kontrollü bir şekilde ilave ettikten sonra isteğe bağlı karabiber de ekleyin ve ardından bütün malzemeleri yoğurun.
  4. Hemen ardından yapışmaz veya teflon tavaya 3 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip ısıtalım.
  5. Hazırladığınız mücver kullandıysa elinizde biraz suyunu sıkalım.
  6. Hemen sonra yemek kaşığı yardımıyla hazırladığımız mücver dan tavaya alarak kenarlarını düzelttikten sonra pişirmeye başlayalım.
  7. Önlü arkalı orta ateşte kızartılmış ayağı azaldıkça yağ ekleyelim.
  8. Bütün hamurları kızarttıktan sonra soğutmadan servis edelim.


Kaşarlı Patates Mücver Sunumları:

Kaşarlı patates mücver tarifini sunum yaparken kendi isteğinize bağlı olarak yanına istediğiniz yemek veya aperatif yiyecekler den ekleyerek kaşarlı patates mücveri servis edebilirsiniz veya yine kendi isteğinize bağlı olarak kaşarlı mücver tarifini güzelce süsleyip tek başına güzel bir tabak da servis edebilirsiniz.


Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Kaşarlı patates mücver tarifinin Daha lezzetli yapabilmek için kendi isteğinize bağlı olarak kaşarlı mücver tarifinin içerisine istediğiniz malzemeyi ekleyip çıkartarak kaşarlı mücver tarifinin hem daha lezzetli hem de damak zevkinize daha uygun bir hale getirebilirsiniz.


Kaşarlı Patates Mücver Çeşitleri:

Mücver tarifinin bir çok çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan en çok kullanılanlardan bir tanesi patates mücveridir. Bunun yanında pırasa mücveri, fırında kabak mücveri, balkabağı mücveri ve karnabahar mücveri çok kullanılmakta ve sevilmektedir.


Kaşarlı Patates Mücver Kaç Kalori?

Patates mücveri kalori açısından daha yüksek değere sahiptir 100 gramlık bir porsiyonda 265 kalori bulunur.


Kaşarlı Patates Mücver Faydaları Nelerdir?

Kaşarlı patatesli mücver tarifinin içinde patates bulunduğundan dolayı sağlığa faydalı bir yiyecektir. Patates çok yönlü ve çok besleyici bir kök sebzedir. İçerdiği yüksek karbonhidrat ve nişasta nedeniyle çokta sağlıklı bir besin olarak görülmeyen patates aslında lif potasyum B6 ve c vitamini kaynağıdır. Antioksidanlar açısından zengindir. İçerdiği dirençli nişasta ile kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur. Sindirim sistemini destekler ve doyurucudur. Patates birçok şekilde pişirilebilir pişirme yöntemlerine göre bizim değerimiz sağlığa faydaları değişir. Kabuğunu soymadan buhar dayı da fırında pişirmek patatesi tüketmenin en sağlıklı yoludur.


Kaşarlı Patates Mücver Püf Noktaları?

Kaşarlı patatesli mücver tarifinin en önemli püf noktalarından bir tanesi patatesleri harcı eklerken suyunu iyice sıkmanız gerekmektedir. Çünkü patates sulandığı için tarifinizi de kıvam tutmaz ve sulu olur. Mücver tarifinin en önemli bir diğer püf noktası ise kızartırken yapışmaz veya teflon tava kullanılmalı ayrıca bol yağda kızartılmalı.