Peynirli Katmer Börek Tarifi - Katmer Börek Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Peynirli Katmer Börek Tarifi - Katmer Börek Nasıl Yapılır?

Katmer Börek Tarifi - Katmer Evde Börek Nasıl Yapılır?  

Katmer Börek Malzemeleri:

  • 5 tane yufka
  • Yufkaların arasına sürmek için
  • 200 mil sıvı krema
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı maden suyu


Katmer Börek İç harcı için;

  • Beyaz peynir


Katmer Börek Sosu için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı su


Katmer Börek Yapımı:

  1. Tarife başlamak için öncelikle küçük bir kabın içerisine sıvı krema sıvı yağ ve maden suyumuzu karıştıralım ve sosumuzu hazır hale getirelim.
  2. Daha sonra tezgahın üzerine yufkamızdan bir tanesini alalım ve her yerine gelecek şekilde sosumuzdan sürelim. 
  3. İkinci yufkayı da üzerine alalım ve güzel bir şekilde sosumuz dan sürelim (3. ve 4. Yufkamıza da aynı işlemi uygulayalım).
  4. Son yufkamızı da alalım ancak ona sostan sürünmeyelim. 5 kat yufka mızı önce 4 parçaya Daha sonra da her Bir partiyi eşit bir şekilde 6 parçaya pizza dilimi şeklinde keselim.
  5. Küçük parçalar haline getirdiğimiz peynirlerimiz i üçgenlerin iç kısmına koyalım ve sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde saralım.
  6. Hazırladığımız böbreklerimizi uygun bir tabağa alarak 15 dakika buzdolabında bekletelim sosu için bir kaba sıvı yağ ve suyu alarak çırpalım.
  7. Daha sonra böbreklerimizi dolaptan alalım ve hazırladığımız sosa batıralım böreklerin her yerine sosa batırmaya dikkat edelim.
  8. Sosa batırdığınız böreklerimizi pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim pişen börekleri servis edelim.


Katmer Börek Sunumları:

Katmer poğaçaya sunum yaparken tabak seçimine dikkat etmelisiniz ayrıca böreğin izi tek başına servis etmek istemiyorsanız böreğinizin yanına çay veya aperatif yiyeceklerden servis edebilirsiniz.


Katmer Börek Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Katmer böreği Daha lezzetli yapabilmek için içerisine istediğiniz malzemeyi ekleyip çıkartabilirsiniz. Buna ek olarak tatlı istiyorsanız çikolatalısını deneyebilirsiniz bu şekilde hem daha lezzetli hem de farklı bir tarif elde edersiniz.

Katmer Börek Faydaları Nelerdir?

Katmer böreği bol miktarda kalori içeren bir yiyecektir bu neden ile kilo problemi yaratabilir. Özellikle diyettekilerin ve spor yapanların ayrıca diyabet veya şeker hastalarının da uzak durulması gereken bir yiyecektir. Kilo almak istemeyen insanlar da bu tariften uzak durmalıdır

Katmer Börek Püf Noktaları?

Katmer böreğinin püf noktalarından bir tanesi böreğin izin iç harcını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz giderseniz kıymalı patatesli ya da herhangi istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Katmer böreği yaptıktan sonra dondurucuya kaldırabilir çıkarttıktan sonra yağ ve su karışımını bulayarak pişirebilirsiniz. Son olarak böreğini pişirip beklediğinizde yaşayabilir eğer misafirleriniz için yapacaksınız Bir tüketeceğiniz gün yapmanızı tavsiye ederiz böreklerini akşamdan hazırlayıp su ve sıvı yağlı sos ertesi gün bulayarak fırınlayabilirsiniz.